کودکان خلاقیت فوق العاده ای دارند و می توان از راه هنر و داستان نویسی آن را شکوفا کرد و پرورش داد تا در سنین بالاتر هم همراهشان باشد.
داستان خواندن برای کودکان و آموزش داستان نوشتن به آنها کمک می کند تا توانایی صحبت کردن و فن بیان و همینطور قدرت تخلیشان افزایش پیدا کند.
چگونه به کودکان داستان نویسی را بیاموزیم
کودکان با شهود و خلاقیت خود بیشتر در ارتباطند بنابراین داستانهایی که خلق میکنند بسیار جالب توجه کیتواند باشد.تکنیکها و فنون قصه گویی و قصه نویسی بیشتر برای بزرگسالان است تا کودکان با این وجود اگر علاقمند به داستاننوشتن فرزندتان هستید راههای زیادی وجود دارد که هم هیجانانگیز است و هم میتواند کودک درون خود شما را هم به وجد بیاورد!
کودکان را آزاد بگذارید تا هر چه را که دوست دارند به تصویر بکشند. قدرت ذهن و خلاقیت کودکان بسیار بالاست و میتوانند داستانپردازی زیادی داشته باشند.
می توانید قبلش در مورد سوژه ای که دوست دارند در مورد آن بنویسند با آنها گفت وگو کنید. اینکه دوست دارند در مورد چه چیزی بنویسند و شخصیتشان چیست؟ چه کارهایی انجام می دهد؟
نامش چیست؟ چه علاقمندی هایی دارد و کجا زندگی می کند؟ شاید کودک دوست داشته باشد از زبان اسباب بازیش بنویسد یا مثلا در مورد یک گیاه. به هر حال باید او را آزاد گذاشت تا آنچه را می خواهد در قالب داستان بازگو کند.
می شود از او خواست بعد از پیدا کردن سوژه اش چند خط راجع به آن بنویسد با اینکه در طول هفته داستانش را کامل کند.
کودکان میتوان به تدریج یادبگیرند اتفاقات روزانه خود و همچنین خاطراتشان را ثبت کنند تا لیشتر و بهتر بتوانند داستاننویسی را تمرین کنند.
فایدههای داستان نویسی و داستانخوانی در کودکان
کودکان تخیل گسترده تری نسبت به بزرگسالان دارند و ذهنشان با محدودیت بیگانه است. البته این قدرت تخیل در بعضی بچه ها بیشتر و در برخی از آنها کمتر است یا از طرف خانواده سرکوب شده یا مورد بی توجهی قرار می گیرد.
داستان با تخیل و کلمه سروکار دارد. گاهی هدف از یک داستانٍ، فیلمنامه و… صرفا ایجاد لذت و سرگرمی است اما گاهی اوقات خصوصا در سنین کودکی داستان میتواند وسیلهمناسبی برای آموزش موضوعی خاص یا انتقال یک مفهوم و پیام از راه آن باشد.
بنابراین می توان با تشویق کودکان به قصه گویی و داستان نویسی برای تغییرات رفتاری آنها و ایجاد عادتهای درست تلاش کرد و آموزش های غیر مستقیم را همراه با بازی از راه قصه، نقاشی و… به آنها داد.
داستانهای علمی بستری است که میتواند اطلاعات جغرافیایی، زیستی مثلا در مورد حیوانات، گیاهان و …،فضا و نجوم و … را در اختیار کودکان بگذارند و ازآنجاییکه کودکان در ضمن داستان بهتر آموز
آخرین دیدگاهها