نقش اعتماد به نفس در پیشرفت و موفقیت شغلی

حتما برای شما هم پیش آمده که به فروشگاه و مغازه ای ، مطب پزشک یا آرایشگاه و … رفته و تحت تاثیر ارتباط قوی ای که فروشنده، پزشک، آرایشگر و … با شما برقرار کرده اند بسیار راضی برگشته و ترغیب شدید دفعه ی بعد هم برای کارتان سری به آنجا بزنید.

یک جمعبندی کلی نشان می دهد که داشتن اعتماد به نفس رمز موفقیت در بسیاری از مشاغل است. این اعتماد به نفس خودش را در حالات مختلفی مثل زبان بدن، نحوه ی گفتگو و متقاعد سازی و موارد دیگر می تواند نشان بدهد.

من مجری خوبی هستم چون اعتماد به نفسم خوب است

همین چند وقت پیش بود که مخاطبین یک مسابقه ی تلویزیونی پرطرفدار یکی از مجریان را به عنوان مجری برتر در نظر سنجی هایشان برگزیدند. فاصله ی اجراها از خیلی جهت ها مثل دانش، به روز بودن اطلاعات و خلاقیت چندان زیاد نبود اما مجری ای که به نظر می رسید بیشترین اعتماد به نفس را داراست ، گوی سبقت را در نهایت از بقیه ربود و توانست در بالاترین جایگاه قرار بگیرد. چرا؟ چون او این قابلیت را داشت تا چیزی که در چنته دارد را به بهترین شکل ممکن عرضه کند.

اعتماد به نفس چیست؟

خب اصلا بیایید نگاهی به این مساله بیندازیم که اعتماد به نفس چیست و چه تعریفی دارد؟

اعتماد به نفس میزان خود باوری شماست. اینکه در چه زمینه هایی مهارت دارید و تا چه اندازه به آنها آگاه هستید.
مثلا یک سخنران و جراح هر کدام مهارت های مختلفی در زمینه ی حرفه ی خود دارند و اگر بتوانند با آگاهی از پس اجرای آنها بر بیایند موفق محسوب می شوند. وقتی می گوییم کسی با اعتماد به نفس است منظورمان این نیست که او ذاتا و از شکم‌ مادر بعضی توانایی ها در وجودش بوده و به همه ی آنها اشراف داشته (این مساله بیشتر به مفهوم عزت نفس اشاره می کند.) بلکه بیشتر منظور آن حس خودباوری و روحیه ی ای است که فرد در انجام کارهایش دارد و می داند که از عهده ی مسئولیت هایش به خوبی برمی آید.
فردی که اعتماد به نفس خوبی دارد در برابر انتقادها باز برخورد می کند و اجازه می دهد تا افکارش به روز باشد.

ویژگی های افراد با اعتماد به نفس

بودن در کنار بعضی افراد احساس آرامش و خود باوریشان را به ما نشان می دهد و برعکس، افرادی که اعتماد به نفس بالایی ندارند از ظاهر، شرایط و بسیاری از کارها و عملکردشان ناراضی هستند.
بیایید بیشتر با افراد با اعتماد به نفس آشنا شویم
:
۱-مثبت فکر می کنند و تحت تاثیر قضاوت و افکار منفی یا گفتگوی منفی درونی نیستند.
۲- اضطراب و احساس ناامنی را تا جایی که می توانند از خودشان دور می کنند .
۳- همان کاری را انجام می دهند که به آن علاقه دارند و مهارت های مختلف در آن کار دنبال کرده و یاد می گیرند.
۴- دست از کمال گرایی و خود سرزنشی و … برداشته و به خودشان انگیزه و انرژی و امید می دهند.

تاثیر اعتماد به نفس در موفقیت شغلی

شغل ما بخش مهمی از زندگی ما را به خود اختصاص می دهد و ساعاتی که در طول روز به کار مشغولیم در واقع بخش زیادی از زندگیمان را در برمی گیرد. برخی افراد در محیط کار اعتماد به نفس بالایی دارند و همین مساله در ارائه ی نظر و دیدگاهشان و انجام فعالیت های کاری برایشان بسیار مفید است.

مشتری و به طور کلی کسی که در معرض استفاده از محصول یا خدماتی است به طور ناخودآگاه تحت تاثیر شخصیت و عملکرد کسی است که به او مراجعه کرده. وقتی طرف مقابل با اعتماد به نفس حرف می زند، ارتباط برقرار می کند و می تواند مجاب کند عملا این موضوع تاثیر خود را بر ذهن مخاطب می گذارد و در نتیجه افراد با اعتماد به نفس بالا چه در سوپرمارکت چه به عنوان ناشر یا حقوقدان و …می‌توانند در کارشان موفقتر عمل کنند.

به اشتراک بگذارید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
پست های مرتبط

5 پاسخ

  1. مشتاقانه منتظر تکمیل بحث اعتماد به نفس هستم

    یک سوال هم داشتم اعتماد به نفس و عزت نفس چه تفاوتی با هم دارند؟

  2. این تجربه را در طول زندگی‌ام تا الان درک کردم که چقدر اعتماد به نفس را در زندگی لازم داریم و تقریبا ورود به هر کاری بدون آن امکان پذیر نیست یا می‌شود گفت بدون وجود اعتماد به نفس، درصد درست انجام دادن کارها هم کمتر می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *