آدم های موفق معمولا با برنامه ریزی حرکت می کنند.آنها نه تنها برای یک روزشان که برای هفته بعد و حتی ده سال بعدشان هم برنامه هایی می چینند و همه تلاششان بر این است که آن برنامه ریزی ها اجرایی شود.
بنابراین برنامه ریزی سالانه، ماهانه، هفتگی و روزانه باید مورد توجه قرار بگیرد.
برنامه ریزی برای روزهای هفته یکی از اقداماتی است که به افزایش بهره وری شما کمک بسیاری می کند و روزهای شما را پربارتر می سازد. می توانید هر هفته خود را با برنامه هایی از قبل تعیین شده آغاز کنید.
برنامه ریزی روزانه
۱-لیستی از کارهایی که در طول یک روز باید انجام دهید را از شب قبل در دفتر مخصوص یا فایل اختصاصی کامپیوتر وارد کنید.
۲- لیست به ترتیب الویت کارها تنظیم شود. کارهای مهمتر و فوری اول لیست و کارهای غیرمهم و غیرفوری در پایان لیست گنجانده شود.
۳- از شب قبل تصمیم بگیرید که برای جلوگیری از تعلل چه کارهایی لازم است و آن ها را انجام دهید.
۴- با گام های کوچک شروع کنید تا به قول دارن هاردی در اثر مرکب به موفقیت های بزرگ برسید. برای هر کاری که در لیست روزانه تان است اقدامی که لازم است انجام دهید.
۵-برای کارهای مهم تر وقت بیشتر و برای کارهای غیرمهم وقت کمتری اختصاص دهید.
برنامه ریزی هفتگی
در برنامه ریزی هفتگی چشم انداز شما کمی وسیعتر است و مثلا به چند پروژه کاری که باید به نتیجه برسانید فکر می کنید و بر اساس آن برنامه هر روز خود را می چینید.
۱-لیستی از کارهای مهمی که در این هفته باید تعیین تکلیف شوند تهیه و برای هر کدامشان در لیست برنامه روزانه بنویسید.
۲-اهداف مهم هفته را الویت بندی کرده و هر کجا تعللی وجود دارد علت یابی و برایش اقدام کنید.
۳-اهداف مهم هفته را در دفتر برنامه ریزی روزانه به ترتیب الویت وارد کرده و هر روز برای آنها گامی برداشته تا به سر انجام برسد.
۴- اگر اهداف هفتگی طولانی مدت هست و زمان زیادی لازم دارند به ترتیب الویت در بازه زمانی مشخص برایشان اقدام کنید.
2 پاسخ
ممنونم از روش پیشنهادیت عزیزم سعی می کنم حتما ازش استفاده کنم اهمیت برنامه ریزی واقعا فکر نمی کنم برکسی پوشیده باشه .اما مسئله عمل کردن به برنامه هم خیلی مهمه .معمولا گاهی اوقات انقدر جوگیرانه برنامه می نویسیم که حتی با نگاه کردن به برنامه سرگیجه می گیریم ترجیح میدیم کل روز رو توی رختخواب و اینستاگرام وقت بگذرونیم.بنظرم اگر با برنامه های کوتاه مثلا سه فعالیت با پنج فعالیت در روز شروع کنیم عملی تر باشه یا مثلا اینکه برای انجام دادن کارهای سخت برای خودمون جایزه درنظر بگیریم حتی شده گوش کردن یک موسیقی یا خوردن یک شکلات .ذهن ما عاشق بازی کردن وبرنده شدنه .
ممنونم ملیکای نازنین
خیلی راهکارهات مفید بود و شخصا فکر می کنم بدون عمل گرایی برنامه ریزی فایده نداره